"El gran repte és fer-se visible a Europa". Entrevista a Antoni Furió

Grup Harca
Fa unes setmanes Antoni Furió deixava la direcció de Publicacions de la Universitat de València, i Harca no va desaprofitar l'avinentesa per fer-li una entrevista. Tots plegats vam anar fins al seu despatx i, entre piles de llibres i caixes de mudança, ens va respondre amablement algunes preguntes.

En primer lloc sobre dues qüestions historiogràfiques, en la línia de les que solem plantejar als nostres entrevistats, centrades en els temes que ha tractat als darrers anys, com ara la fiscalitat a la Corona d'Aragó o els nivells de vida i les pautes de consum. Però també li vam fer preguntes de caire més reflexiu sobre temes que afecten la nostra professió, com ara la divulgació històrica a la societat, el paper del medievalisme valencià en l'actualitat i les seues perspectives de futur, o per la seua tasca com a editor al front de PUV.

Al remat, una plàcida conversa amb un dels nostres mestres, i un dels millors medievalistes valencians, a més de fantàstic escriptor i orador. De fet, la seua facilitat de paraula i fluïdesa d'idees ha generat un vídeo més llarg del que sol ser habitual en «Les Entrevistes d'Harca», per això hem hagut de partir-la en dues parts. Hui us oferim el primer lliurament amb les 4 primeres qüestions. Fruïu-la com ho vam fer nosaltres en directe.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

D'alló més interesant!!! Furió sempre parla amb una claredat que molts historiadors vuigueren, i el desenvolupament de les 4 preguntes ha estat molt enriquidor. Molt bé xics, penjeu pronte la segona part.

Ànim!!!