Comença el segon International Medieval Meeting de Lleida

Grup Harca

Demà dimarts comença a la ciutat de Lleida l'International Medieval Meeting, el gran congrés d'estil anglosaxó organitzat pel Grup de Recerca Consolidat Espai Poder i Cultura de la Universitat de Lleida, que enguany arriba a la seua segona edició. Es consolida, així, després de l'èxit de l'estrena l'any passat, en un referent del medievalisme a nivell hispànic (per l'origen majoritari dels assistents); i, alhora, es posiciona en un bon lloc per a convertir-se en l'alternativa mediterrània al congrés de Leeds, a Anglaterra. Això, però, el temps ho dirà.

De moment, enguany podrem fruir de sis congressos oficials simultanis, sobre diversos temes com ara “ideologia i societat”, “el naixement de la consciencia lingüística medieval”, “la construcció de les identitats imaginades” a través de la literatura, “Catalunya i Portugal: la península ibèrica des de la perifèria”, “espais sagrats des de la perspectiva arqueològica”, i finalment sobre “les catedrals medievals”. Tot això, a banda de les sessions organitzades pels assistents, dins dels congressos oficials o per lliure, sobre economia, arqueologia, guerra, i un llarg etc. (vegeu el programa sencer). Entre elles la que hem organitzat el grup Harca amb unes companyes de l'àmbit castellà, al voltant de la ideologia del poder. Trobareu ací a la nostra pàgina web tota la informació al respecte, amb els noms dels participants, els títols de les comunicacions i els resums. També presentarem allà el nostre grup, dins de la secció de projectes d'investigació.

En definitiva, tot un goig per als medievalistes. Si assistiu, allí ens veurem; i si no podeu vindre, la setmana vinent en parlarem al blog de tot plegat. Fins prompte!

Claustre de la Seu Vella de Lleida