

És un crit de guerra documentat històricament en avalots valencians: harca! harca! Amb el temps, fer harca va adquirir un sentit molt concret, el de tirar-se pedres entre bàndols de jóvens, però nosaltres ens quedem amb l'origen del mot, que correspon al d’un grup de gent que es reuneix en colla per a fer aldarull. Anys després de fundar el nostre blog hem sabut que les grafies correctes són, molt probablement, arca i fer arca, com expliquem en aquest post. En qualsevol cas, l'esperit de l'expressió és el que ens aplega ací a un grup de quatre investigadors valencians dedicats a la història medieval: fer, junts, coses relacionades amb les nostres recerques; fer, tots plegats, una mica d'aldarull. Entre aquestes activitats hi és, també, el present blog, amb el qual volem difondre a la societat la història medieval.
Totes les entrades del blog d'Harca estan signades pel seu autor, i a ell correspon exclusivament l'autoria i la responsabilitat dels continguts i de les opinions expressades en elles. Només els posts signats com a Grup Harca són producte del consens de tots.
Aquest blog, i tot el web d'Harca.org, està sota una llicència de Creative Commons, segons la qual podeu copiar i distribuir lliurement els continguts, sempre que n'especifiqueu l'origen, no els modifiqueu, i no els empreu amb una finalitat comercial.
A més, els harquers ens comprometem a escriure cada dilluns i dijous al nostre blog. Però vosaltres, lectors, us heu de comprometre a deixar-nos comentaris, perquè la comunicació i el debat són la base de la ciència. Mireu com ja ens en deixen:Antics membres:
1 comentaris:
Molt bona idea, això de penjar el vídeo sobre Jaume Vicens. A mi em va admirar molt llegir la seua notícia de Catalunya quan era encara un adolescent. Sobretot pel llenguatge tan assaonat que emprava, potser més ric que el que utilitzava Joan Fuster en 'Nosaltres...'. Potser la seua ambivalència formava part de la lluita per la supervivència, de la qual nosaltres difícilment ens podem fer una idea, si més no en l'àmbit polític. Imatges com la de Joan Fuster, agenollat, besant la ma de la Reina de les festes de Gandia són bastant il·lustratives de l'ambient d'aleshores.
Publica un comentari a l'entrada