Recull d'audiovisuals

Grup Harca

Hui és festa a tot l'Estat, i alguns estem de congrés, així que no n'hi haurà post inèdit. Tanmateix, aprofitant aquest llarg pont que s'ha agafat la major part del món acadèmic, els que us heu quedat a casa treballant o sense fer res podeu aprofitar un poc de temps lliure per a veure alguns dels vídeos i documentals que hem anat recomanant i posant a la vostra disposició darrerament, que potser per manca de temps no vau poder visionar en el seu moment.

En el post dedicat a l'historiador català Jaume Vicens Vives trobareu el documental «Jaume Vicens Vives: renovar la Història, construir un país», emés per Televisió de Catalunya. A més a més, trobareu també una versió en castellà del mateix documental que va emetre Televisió Espanyola.

En el post dedicat a l'escriptor valencià del segle XV, Joanot Martorell, i a la seua obra el Tirant lo Blanch, trobareu dos documentals més. El primer, «Joanot Martorell, lletres i batalles», està produït per Televisió Valenciana dins dels actes de l'Any Joanot Martorell, al 2010. Mentre que el segon, de Televisió Espanyola, és també un documental o reportatge sobre el mateix tema, emés per les mateixes dates dins del programa «Reportero de la Historia».

En el post dedicat a Jaume I trobareu uns altres dos documentals sobre la figura del rei. El primer, novament produït per Televisió Valenciana, i titulat «Jaume I, el rei dels valencians» va ser emés el 2008 per l'any Jaume I. El segon, emés a Televisió de Catalunya en el mateix any i per la mateixa raó, es diu «Jaume I, memòria d'un rei», i està presentat per Pasqual Maragall.

Potser us pot interessar també veure el reportatge sobre els greniers de falaise (graners de single) i la societat rural marroquina, que vam incloure al post sobre les coves-finestra valencianes d'època andalusina.

Per descomptat, podeu veure algunes de les darreres entrevistes d'Harca a historiadors medievalistes, com ara les que hem fet a Pascual Martínez Sopena, de la Universidad de Valladolid, i a Francisco García Fitz, de la Universidad de Extremadura. I tota la resta d'entrevistes des del principi també. És cert que en els darrers mesos hem deixat un poc de banda aquesta activitat, però últimament n'hem pogut enregistrar unes quantes més, que en els pròxims mesos us anirem oferint, una vegada estiguen editades.

Finalment, cal recordar que també podeu veure les 4 intervencions dels participants en el III Seminari (Internacional) de Joves Medievalistes, que va tenir lloc a la Universitat de València al maig de l'any passat, quan tinguérem ocasió d'escoltar els nostres 5 convidats de les universitats flamenques d'Anvers i Gant. (Primera part i segona part). Ara mateixa alguns dels membres d'Harca estem a Flandes tornant-los la visita, i nosaltres, amics lectors, ens veurem tots plegats dilluns reprenent l'activitat normal del blog. Fruïu els vídeos i bon cap de setmana.