Presentacions

Frederic Aparisi Romero
Abans que res, disculpeu l'ortografia perque els teclats anglesos no estan preparats per a escriure catala. Dit aixo, entrem en materia.
Com molts de vosaltres sabreu, el Servei de Publicacions de la Universitat de Valencia (PUV) es troba entre les editorials universitaries capdavanteres europees. De fet, i si no estic mal informat, és la segona editorial universitaria de l'ambit peninsular. Doncs be, aquesta possicio en el ranking no es producte de cap casualitat sino, tot el contrari, del treball constant dels membres del Servei. Bona mostra de la tasca que el Servei realitza son la presentacio de dos llibres publicats per PUV aquesta mateixa vesprada i dema.

Dimecres, 17 de juny, el Col·legi Major Rector Peset acull la presentació, a partir de les 19:30 hores, del llibre Jaume I a través de la història. Hi intervindran Teresa Canet, professora d’Història Moderna de la UV; Paulino Iradiel, catedràtic d’Història Medieval de la UV; Ernest Blenguer, autor del llibre, i Antoni Furió, director de PUV. En realitat es una reedicio d'un llibre que, malgrat el temps, encara avui resulta interessant, no perque parle de Jaume I, que tambe, sino perque parla dels valencians i de com aquests hem vists el rei conqueridor. Aquesta publicacio que veie la llum fa uns mesos s'insereix encara dins els actes i les publiacions derivades del centenari del monarca.

{Per cert, kit kat i canvie radicalment de tema, aquest cap de setmana he estat amb uns dels cavallers que participaren en la cavalcada del Magnanim del passat 9 d'octubre. Ja en parlare, pero ho avance}


Tornant al fil incial, l'altra presentacio tindra lloc dijous, 18 de juny, a les 20:00, dins el Forum de Debats, a l'Aula Magna de la Universitat. Es presenta Kitab Tarih Mayurqa, una cronica musulmana que narra la conquesta de Mallorca des de l'optica dels vencuts. El manuscrit va apareixer fa uns anys en una biblioteca perduda del Sahara. [Al remat, el mite de les biblioteques del Magreb sera veritat] El llibre en questio, Kitab Tarih Mayurqa, esta editat conjuntament amb la Universitat de les illes Balears. Intervendran Antoni Furio, Antonio Bernat i Guillem Rossello.

Els que esteu a casa, no deixeu d'anar, especialment a la presentacio del Tarih.