El Grup Harca explicant detalls de l'església de Sant Joan de l'Hospital de València en una visita guiada organitzada per la cooperativa cultural Cercle. Foto: Bruno Almela |
Hem publicat en total 30 posts, entre els quals hem tingut l'honor de comptar amb tres d'autors convidats, de l'arqueòleg de la Universitat Autònoma de Barcelona Joan Negre i dels professors associats de la Universitat de València i la Universitat Pompeu Fabra Antoni López Quiles i Lucía Conte. Entre els més llegits de la resta, podem destacar "Els mapes històrics, els estats medievals i la manera actual d'entendre el món", de Ferran Esquilache, "Dur l'enemic a casa. La crema de Cocentaina en 1304", de Vicent Baydal, "El metge del rei i la medicina medieval", de Frederic Aparisi, i "Les petjades d'un rei: una ruta pel 9 d'Octubre", que vàrem fer conjuntament com a Grup Harca. D'altra banda, hem mantingut contacte diari amb tots vosaltres a través de twitter, on tenim 420 seguidors, i sobretot de facebook, on la quantitat de seguidors s'ha duplicat en un any fins a superar els 3.000. Fins i tot, algunes de les publicacions seriades de les xarxes han acabat prenent forma de post, com el de "Posa cara als historiadors". Amb tot, com bé deveu imaginar, tot açò ens suposa una notable càrrega de treball quotidiana o periòdica.
Complementàriament, hem continuat produint textos d'investigació científica en els nostres camps d'especialització: l'hidraulisme, la història rural, la fiscalitat i la història parlamentària. En concret, hem publicat fins a tres capítols en els llibres Irrigation, Society, Landscape i Cultures of voting in the premodern Mediterranean, i sis articles en revistes com Estudis d'Història Agrària, Millars, Revista de Catalunya, Roda da Fortuna o Historia y Política. Al mateix temps, hem coordinat dos dossiers internacionals especialitzats en història política baixmedieval per a les revistes Anales de la Universidad de Alicante i eHumanista. Journal of Iberian Studies, i hem participat amb ponències i comunicacions per separat en cinc congressos diferents, a València en dos ocasions, Valladolid, Barcelona i París. De més a més, encarem amb il·lusió un nou congrés al qual assistirem col·lectivament, el Rural History que tindrà lloc a Girona en setembre d'enguany, en el qual participarem amb la sessió "The management of natural resources in the medieval Iberian Peninsula. Common institutions?".
Però el repte més important que tenim davant en el futur immediat és, sens dubte, la finalització de les tesis doctorals que encara estan en marxa. Ara sí, de manera indefectible, volem que l'any vinent tots els membres del Grup Harca siguen doctors i és per això que a finals de 2015 dipositarem les investigacions doctorals que hem dut a terme durant els darrers cursos sobre els orígens de l'horta de València i les elits rurals de les comarques centrals valencianes. Els propers mesos, doncs, com ja està passant des de fa setmanes, estaran dedicats en cos i ànima a l'escriptura de la tesi: qui ho haja experimentat sabrà de què parlem. Tanmateix, una molesta conseqüència de tot això serà que mentrestant haurem de deixar el blog inactiu, ja que no tenim temps material per a fer-nos càrrec de tot alhora. Prometem, no obstant això, tornar en haver représ les forces, cap a començaments de 2016. De fet, aleshores esperem retornar amb un nou llibre, un segon Fer Harca, davall del braç. Mentrimentres, gaudiu de l'estiu, continueu llegint sobre història i espereu-nos. Nosaltres ho farem!
2 comentaris:
Sou molt grans. Ànim amb les tesis i torneu molt aviat amb més posts
Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!
Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy, chúng tôi cung cấp máy photocopy ricoh, toshiba, canon, sharp, đặc biệt chúng tôi có cung cấp máy photocopy màu uy tín, giá rẻ nhất.
Publica un comentari a l'entrada